dinsdag 31 augustus 2010

Prachtige schaal van Regout Maastricht

Dit is dan een van de schalen die ik vorige week heb aangeschaft. Ik begin er steeds enthousiaster over te worden om dingen van Petrus Regout of Société Céramique te verzamelen. Ik leer het ook steeds meer herkennen in kringloopwinkels en rommelmarkten.











Deze later nog even snel geschoten met mijn andere compact camera: Moira ons lieve (traditionele) Persje.

maandag 30 augustus 2010

Inspiratie

Toeval? Via haar kwam ik op deze site. Ik vond de openingsfoto prachtig, en vooral het tafeltje wat erop stond. Al surfend op het wereld wijde web kwam ik deze foto's van Marie Claire Maison tegen, en kijk! Het is een kasteel in Bugnien in Frankrijk. Is de inrichting niet schitterend? Sober en smaakvol, niet te veel tierelantijntjes, maar ruige structuren en mooie natuurlijke kleuren.














Bron foto's: Marie Claire Maison

zondag 29 augustus 2010

Spaghetti met tomaatjes uit de oven

Was het jullie al opgevallen dat ik gek ben op pasta? Je kan er zoveel kanten mee uit! Lekker, makkelijk, en je hoeft meestal geen hele tijden in de keuken door te brengen om toch een enorm smaakvol gerecht op tafel te zetten.
Onderstaand is een van mijn favoriete spaghetti's, het verbaaste mij dat ik deze nog niet eerder had geplaatst.

Spaghetti met tomaatjes uit de oven
2 personen
  • 1 bakje mooie rode kerstomaatjes (of andere kleine tomaatjes)
  • knoflookteentjes, in plakjes (3 stuks zijn meestal voldoende)
  • 200 gr spaghetti
  • olijfolie
  • Parmezaanse kaas (geraspt of geschaafd)
  • zout, peper en eventueel Italiaanse kruiden
Oven voorverwarmen op 200C.
Halveer de tomaatjes en leg ze op een bakplaat (ik leg er cellofaan of bakpapier onder) met de snijhelft naar boven. Leg op elk tomaatje een plakje knoflook, bestrooi met wat zout en eventueel Italiaanse kruiden. Bedruip de tomaatjes met wat olijfolie.
Zet ongeveer 3 kwartier in de oven totdat de tomaatjes beginnen te verschrompelen en de knoflook te verkleuren.

Kook ondertussen de pasta al dente zoals op de verpakking staat aangegeven. Zorg dat de pasta tegelijk klaar is met de tomaatjes want deze koelt erg snel af.
Verdeel de pasta over twee borden en verdeel de tomaatjes en de Parmezaanse kaas erover. Een beetje peper eroverheen malen, en eten maar!


vrijdag 27 augustus 2010

Emaille kan met wiershoeck bloemen

Normaal is het traditie om boedha's te krijgen en niet zelf te kopen. Hier lijkt het erop dat ik word verwend met emaille kannen ! Van de week kreeg ik namelijk ook van Sandra een prachtige grote emaille melkkan!
Donderdag na het werk direct een mooi boeket erin gekocht bij Stichting Stadsboerderij de Wiershoeck. Deze worden elke dag vers geplukt uit de pluktuinen rondom de boerderij. En naar mijn smaak veel mooier dan de stijve boeketten in de meeste bloemenwinkels.



De foto's zijn gemaakt in de, zoals wij het noemen, "eetkamer". We eten hier nog niet, hier moet nog van alles opgeknapt worden (vloer, verf, elektriciteit etc), maar dat het potentie heeft om een prachtige eetkamer te worden staat voor ons vast. Zeker door de 4 originele ingebouwde kasten met schuifdeuren.



Ik liep in mijn vorige post enorm te dwepen met al dat prachtige aardewerk en servies. Vandaag heb ik wat ik tot nu toe heb verzameld eens bij elkaar gezet, en ik vind dat ik eigenlijk helemaal niets te klagen heb!
Vandaag ook weer prachtige schalen opgehaald, maar die zal ik in een andere bericht tonen.



De plankjes zijn nog niet je van het, ze zitten op de verkeerde hoogte en tja..marmermotief plakplastic..nee niet mijn ding. Maar toch leuk zo alles bij elkaar..

Sandra enorm bedankt voor de mooie melkkan!

woensdag 25 augustus 2010

Decoreren met aardewerk

Sinds ik de prachtig gevulde kasten van Janneke (Nuzzelspul) en haar dochter Sanne (Servies en Brocante) heb gezien groeit bij mij ook het gevoel om mooi wit en crèmekleurig aardewerk bij elkaar te verzamelen.
Ik heb pas een klein beginnetje dus nog een héle lange weg te gaan, ondertussen geniet ik van sfeer afbeeldingen en inspiratie online.


The White Home, Caroline Clifton Moggs

Ongelofelijk mooi gepatineerd kastje met melkkannetjes (hier en daar iets te tuttig voor mij, maar wel een prachtig geheel)

Country Living Magazine


Country Living Magazine



Country Living Magazine


Kannetjes....leuk!!

John Gruen Photography

Wat moderner aardewerk, maar wel héél erg mooi zo alles bij elkaar!

John Gruen Photography



Decorating with China and Glass by Caroline Clifton-Mogg, photos by Simon Upton

Ohw... die terrine met die deksel in dat hoekje..

Decorating with China and Glass by Caroline Clifton-Mogg, photos by Simon Upton

Ik denk niet dat ik de deuren van deze kast ooit zou sluiten...

Decorating with China and Glass by Caroline Clifton-Mogg, photos by Simon Upton

Die schitterende grote pot met deksel!

Decorating with China and Glass by Caroline Clifton-Mogg, photos by Simon Upton



bron: spetsochsnor.blogspot.com

En als toegift nog één keer deze, al eerder gepost, maar mijn absolute favoriet:

The essence of the good life


dinsdag 24 augustus 2010

Courgettepasta met tomatensaus en knoflookspaghetti

Soms heb je van die dagen dat ik beter uit de keuken kan blijven. Alles gaat dan mis. Het begon al met onderstaande gerecht dat ik het brood wilde toasten en deze er pikzwart al rokend uit de toaster kwam. Vervolgens blijkt de spaghetti geen spaghetti te zijn die ik had gekocht, maar linguine en laat ik ook nog eens de vergiet met de gekookte linguine uit mijn handen vallen.. De dagen erna gebeurde er telkens weer van dit soort dingen, dus dan laat ik het koken voorlopig maar even aan Rick over voordat er echt ongelukken gebeuren (zoals de ochtend erna het kookwater van de eieren bijna over je heen gieten maar wel helemaal over de vloer heen).

Maar goed, ondanks de zware weg naar onderstaand gerecht smaakte het gelukkig wel en heb ik het op de foto gezet, al was ik zoals je ongetwijfeld ziet niet in de mood om er een heel mooi plaatje van te maken :-))

Ik had een hele grote gele courgette van Sandra gekregen en wilde deze gelijk verwerken. Dat werd dus courgette pasta met knoflookspaghetti.

Courgette pasta met knoflookspaghetti.
  • courgette
  • ½ blik tomatenstukjes op tomatensap
  • italiaanse kruiden
  • knoflook, 1 teentje, geperst
  • olijfolie
  • spaghetti (ik heb dus per ongeluk linguine gebruikt)
  • ½ kopje broodkruim
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el peterselie fijngesneden
  • olijfolie
Snijd de courgette in de lengte in dunne repen (als tagliatelle). Verhit 2 el. olie en bak hierin de reepjes courgette en een teentje uitgeperste knoflook 2-3 minuten op zacht vuur (niet laten kleuren) Roer de tomaat erdoor samen met de italiaanse kruiden en bak deze nog 2-3 minuten mee. Breng de groenten op smaak met zout en peper.

Spaghetti koken zoals vermeldt op de verpakking. In een koekenpan een flinke hoeveelheid olijfolie verwarmen, en hierin met de knoflook de broodkruim knapperig bakken. Door de spaghetti vermengen (bewaar een deel om eroverheen te strooien) en bestrooien met peterselie.

Lekker met een verse tomatensalade..


zondag 22 augustus 2010

Vitamines..

Vrijdag heb ik mijn moeder opgehaald zodat ze een lang weekendje bij ons kon logeren. Ze had veel veranderingen in huis nog niet gezien dus dat was leuk om haar te laten zien.
Ik had alle boodschappen al gedaan en alle groentes bij elkaar gelegd in de regout schalen. Het krukje had ik donderdag avond gekocht bij Brocantehuis Veendam en het stond allemaal zo leuk bij elkaar dat ik er wat foto's van heb gemaakt.

Van mijn moeder kreeg ik twee mooie kleine oude wijnflesjes die ze lang geleden had gekregen van vrienden. Waarschijnlijk niet meer te drinken, maar des te mooier voor decoratie!





woensdag 18 augustus 2010

Slotplaats Bakkeveen

Tja nu dit keer geen rommelmarkt in Bakkeveen, maar een boswandeling! We waren erg nieuwsgierig naar dit gebied en hebben daar afgelopen zaterdag dan ook even heerlijk gewandeld in Landgoed de Slotplaats.
Ook hier weer een gevarieerd landschap met zowel eiken- als dennenbossen, vennen en sporen van het vroegere heidelandschap.

Bij het begin van de route heeft staat een voormalige statige boerderij De Slotplaats , momenteel in gebruik als Theehuys de Slotplaats van Natuurmonumenten. Van oorsprong hoorde deze boerderij bij een inmiddels verdwenen slot dat Het Blauwhuis (Blauwhuus) heette.



Het gevarieerde landschap tijdens de route. Op de laatste foto met de grote eiken zie je de "Beakendyk" hier staan 7 enorm oude eiken op een rij . De bomen zijn ongeveer 250 jaar oud. De dyk, ofwel weg, is de oudste verbindingsweg tussen Friesland en Drenthe.


Een paar detail foto's gemaakt tijdens de wandeling.


Na afloop zijn we langs Janneke van Nuzzelspul gereden om iets op te halen. Ik heb weer wat foto's gemaakt van haar prachtige winkeltje want die was weer helemaal anders met allerlei mooie nieuwe spullen! Er zijn zoveel leuke dingen die ik wil hebben..(ik hoop dat bepaalde dingen er volgende maand nog staat, maar ben bang van niet :-))
Janneke bedankt weer voor de gezelligheid!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis